Bezpečnostná situácia v kraji

26.02.2004 Celý región

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove má prijaté opatrenia na zamedzenie rušenia verejného poriadku a páchania trestnej činnosti krádeží vlámaním ...
Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove má prijaté opatrenia na zamedzenie rušenia verejného poriadku a páchania trestnej činnosti krádeží vlámaním do rôznych objektov tak po úseku kriminálnej ako aj poriadkovej polície. Máme spohotovnený pohotovostný policajný útvar (tzv. kukláčov) a je vykonávaná zvýšená obchôdzková aj hliadková činnosť.

Bezpečnostná situácia sa monitoruje v celom kraji, najmä v okolí rómskych osád a v okolí nákupných stredísk a predajní. Pri akomkoľvek narušení verejného poriadku bude polícia postupovať razantne a v zmysle platných zákonov.

Včerajšie zhromaždenie asi 100 Rómov v Humennom trvalo od 10.30 hod. do 12.30 hod. Akcia prebehla bez narušenia verejného poriadku, prítomní policajti monitorovali situáciu a nebolo potrebné zasahovať.

Ďalšie zhromaždenie vyše 100 Rómov konané v Spišskom Podhradí sa tiež konalo od 13.00 hod do 14.05 hod. v pokojnej atmosfére. Policajti ani tu nemuseli zasahovať aj keď situáciu monitorovali a mali pod kontrolou.

Pri včerajšej lúpeží v potravinách v obci Čaklov v okrese Vranov nad Topľou neboli síce použité zo strany polície žiadne donucovacie prostriedky, k zraneniu osôb nedošlo, ale vyšetrovateľ úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ vo Vranove doposiaľ vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže formou spolupáchateľstva voči 1 mužovi (v minulosti už 2 krát súdne trestanému pre podobné tr. činy) a voči 17 ženám. Všetci sú zadržaní , umiestnení v cle policajného zaistenia OR PZ a bol daný návrh na ich vzatie do väzby. (Dve zo žien sú stíhané na slobode) Obvineným hrozia im tresty odňatia slobody od 5-12 rokov.

Lúpež:
Dňa 24.2.2004 o 03.23 hod. telefonicky oznámil na linku 158 OR PZ Poprad čašník v TRIO snack bare v obci Štrba, okr. Poprad, že dňa 24.2.2004 o 03.05 bol lúpežne prepadnutý neznámym páchateľom. Policajným preverovaním bolo zistené, že dňa 24.2.2004 o 03.05 hod. neznámy páchateľ vošiel do uvedeného baru, pri vchodových dverách priložil nôž na krk čašníkovi a žiadal od neho peniaze, na čo mu vydal dennú tržbu 4.000. - Sk ku, škode 34-ročného majiteľa baru a 6.000. - Sk z výherného automatu, ku škode Realitnej s.r.o. Poprad. Ďalej mu páchateľ prikázal, aby vošiel do obslužnej časti baru, kde ho nezisteným predmetom udrel po hlave, následkom čoho spadol do bezvedomia a keď sa prebral zistil, že páchateľ mu ukradol mobilný telefón v hodnote 10.300. - Sk. Celková spôsobená škoda činí 20.300. - Sk. Poškodený čašník bol lekársky ošetrený, avšak zranenie si PN nevyžaduje. Vyšetruje ÚJKP OR PZ Poprad.
 

Vyberte región